Gyakori kérdések

Milyen tápoldatot vásároljak?

A Dr. Garden®  szinte minden dísznövényhez gyárt speciális tápoldatokat, amelyekbõl könnyen választhat. A tápoldataink nem piaci alapon lettek kitalálva, hanem  a növények igényeihez igazodva több évtizedes tanulás, kísérlet, munka és tapasztalat eredményeként születtek meg. Az oldalsávban a "Termékeink" címszónál remélhetõleg talál megoldást, de mindezek mellett általánosságban elõtte olvassa el a Hasznos tudnivalók "Mire ügyeljünk?" fejezetét.

Meddig jó a tápoldat?

Stabil körülmények között akár korlátlan ideig is, de a csomagolóanyagok (flakon) idõvel vetemednek, koszolódnak, kifakulnak (címke)  és a termék  veszít esztétikai  és  piaci értékébõl. Eltarthatók eredeti zárt csomagolásban, fedett, hûvös, fagymentes helyen (10-30°C) 3 évig. Erre figyeljünk, mert elõfordulhat, hogy a rossz tárolási körülmények minõségi problémákat okoznak, melyért a gyártó felelõsséget nem vállal.

Az eltarthatóság ideje a has címke alatt (termék eleje) tintasugaras dátumozó géppel flakonra nyomva. Más ettõl eltérõ jellegû (dátumbélyegzõ, stb.) dátumozás nem tõlünk származik, nem fogadható el.

Mit tegyek, ha lejárt szavatosságú terméket vásároltam?

Lehetõleg vissza kell vinni ahhoz a kereskedõhöz, akinél vásárolta,
mivel õ már nem értékesíthette volna.

A tápoldatot milyen dózisban és milyen gyakorisággal használjam?

A termékek hátcímkéjén a "Felhasználható:" címszó alatt, tág dózishatárokat (Pl. 0,5-2,0 %-os töményégben) adunk meg azért, mert nem tudjuk hogy milyen táptalajú, tápanyagigényû és fejlettségû növényeket akarnak tápoldatozni. A Hasznos tudnivalók "Mire ügyeljünk" fejezete foglalkozik a kis- és nagytápanyag igényû növényekkel és a Tápanyagutánpótlás 10 aranyszabálya, melyben megtalálja növényei számára az ideális hígítást.

Mire jó az Általános tápoldat?

Fenntartó tápanyag ellátáshoz ajánljuk a talajból kivont, kimosódott tápanyag pótlására mely folyamatosan biztosítja növényeink számára szükséges létfontosságú elemeket, de nem pótolja a speciális tápoldatok és levéltrágyák elõnyeit és hatásait.

Az Aqua Garden Micro Combi vízinövény tápoldat
más vízinövény tápoldattal használható-e?

Ez a tápoldat nitrogént (nitrátot) és foszfort nem tartalmaz, ezt más tápoldatokból ki lehet egészíteni. Vigyázzunk, mert kálium tartalma van, és ha még hozzáadunk, azt nehogy túladagoljuk. A túl sok kálium perzselést okoz a vízinövényeken. Fontos odafigyelni, hogy a kiegészítésként használt akvarisztikai tápoldat rendelkezik-e garantált összetevõkkel (bevizsgált-e), mert csak így lehet a túladagolást, valamint annak következményeit elkerülni. Elegendõ réz tartalma miatt más réztartalmú tápoldatot kiegészítésként halas akváriumok és kerti tavak esetén már ne használjunk!


Ajnlja a cikket ismersnek | Nyomtathat verzi | Cikk tetejre

Add a Facebook-hoz
Az oldalon szerepl informcik, kpek s publikcik szerzi jogvdelem alatt llnak.
Minimum felbonts: 1024 x 768 | Grafika s kivitelezs: Civertan Grafikai Stdi