vissza | nyomtats

Termékek

Tápoldataink és levéltrágyáinkat kizárólag a növények tápanyag-, táparány-, kémhatás- és más speciális igényeinek megfelelõen állítottuk össze. Mivel élõ szervezetek részére készítünk tápanyagforrásokat, ezért alapanyagainkat mindig megfelelõ gondossággal és szakértelemmel válogatjuk.

A Dr. Garden termékek olyan speciális összetételû makro- és mikroelem készítmények, melyek kiegészülnek környezetbarát LSNa komplexel (nátrium lignoszulfonát).  Az LSNa  komplex egy fából kivont erjedt, õrölt lucfenyõ szulfitlikõr származék, mely természetes növényi összetevõt (lignint) tartalmaz. Ebben nagyon kis mennyiségben jelenlévõ, de nagyon fontos természetes kísérõ anyagok a szénhidrátok, cukorsavak, kén-dioxid és hamu. Jellegénél fogva növényi hormonokat  auxint és gibberellint is tartalmazhat, melyek részt vesznek a szár- és gyökérnövekedésben, termésképzésben, a levél- és terméshullás szabályozásában, a sejtnövekedés fokozásában. 

Elõnyei: 

- Kiküszöböli a szintetikus vegyületek hátrányait és egyben védi a növényeket a nyomelemek toxikus hatásaival szemben. Kiváló élettani hatásai miatt erõsíti a növényt, fokozza a nyomelemek felvehetõségét, megköti a vízben lévõ káros ionokat.                                                                                            - Növények fitnesze: fokozza a vegetációs- és ellenállóképességet, regerenálódást, virágzást, terméskötõdést, a vesszõk beérését és ezzel együtt a növények élettartamát.                                       Tápoldatként kijuttatva javítja a növények gyökerezési eréjét. Levéltrágyaként (permetléként) még száraz idõben is átjut a kutikulán és gyorsan bejut az edénnyalábokba. Kiváló tapadószer, mely jó eloszlást biztosít a levélfelületen segítve a hatóanyagok felszívódását, jobb értékesülését. 

Levéltrágyázni a perzselések elkerülése és a jobb hatékonyság miatt -magas páratartalom mellett-  csak a kora reggeli vagy a késõ délutáni, esti órákban érdemes.

Fontos megjegyezni, hogy tápoldatozni száraz talajra nem szabad! 

A túladagolást és túlöntözést minden esetben kerüljük!