Termékek

Tápoldataink és levéltrágyáinkat kizárólag a növények tápanyag-, táparány-, kémhatás- és más speciális igényeinek megfelelően állítottuk össze. Mivel élő szervezetek részére készítünk tápanyagforrásokat, ezért alapanyagainkat mindig megfelelő gondossággal és szakértelemmel válogatjuk.

A Dr. Garden termékek olyan speciális összetételű makro- és mikroelem készítmények, melyek kiegészülnek környezetbarát LSNa komplexel (nátrium lignoszulfonát).  Az LSNa  komplex egy fából kivont erjedt, őrölt lucfenyő szulfitlikőr származék, mely természetes növényi összetevőt (lignint) tartalmaz. Ebben nagyon kis mennyiségben jelenlévő, de nagyon fontos természetes kísérő anyagok a szénhidrátok, cukorsavak, kén-dioxid és hamu. Jellegénél fogva növényi hormonokat  auxint és gibberellint is tartalmazhat, melyek részt vesznek a szár- és gyökérnövekedésben, termésképzésben, a levél- és terméshullás szabályozásában, a sejtnövekedés fokozásában. 

Előnyei: 

- Kiküszöböli a szintetikus vegyületek hátrányait és egyben védi a növényeket a nyomelemek toxikus hatásaival szemben. Kiváló élettani hatásai miatt erősíti a növényt, fokozza a nyomelemek felvehetőségét, megköti a vízben lévő káros ionokat.                                                                                            - Növények fitnesze: fokozza a vegetációs- és ellenállóképességet, regerenálódást, virágzást, terméskötődést, a vesszők beérését és ezzel együtt a növények élettartamát.                                       Tápoldatként kijuttatva javítja a növények gyökerezési eréjét. Levéltrágyaként (permetléként) még száraz időben is átjut a kutikulán és gyorsan bejut az edénnyalábokba. Kiváló tapadószer, mely jó eloszlást biztosít a levélfelületen segítve a hatóanyagok felszívódását, jobb értékesülését. 

Levéltrágyázni a perzselések elkerülése és a jobb hatékonyság miatt -magas páratartalom mellett-  csak a kora reggeli vagy a késő délutáni, esti órákban érdemes.

Fontos megjegyezni, hogy tápoldatozni száraz talajra nem szabad! 

A túladagolást és túlöntözést minden esetben kerüljük!


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Add a Facebook-hoz
Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió